Phytoforce, geneeskrachtige kruidentonics voor honden

Phytoforce geneeskrachtige kruiden voor honden

Over Phytoforce

Klik HIER voor ons aanbod Phytoforce artikelen voor honden!

Phytoforce Veterinary Herbal Tonics (Phytoforce geneeskrachtige kruidentonics voor honden) zijn ontwikkeld en geproduceerd door Ray O’Mahony, een dierenarts en specialist in veterinaire kruidengeneeskunde. Elke unieke formule wordt zorgvuldig ontworpen en is gebaseerd op jarenlange ervaring in behandeling van dieren in dierenklinieken in heel het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De beste kruiden uit de UK, met belangrijke geneeskrachtige eigenschappen, gaan in de producten, en worden nog steeds met de hand gemengd in de Phytoforce kliniek. U kan dus zeker zijn van de zuiverste, meest effectieve en meest verse geneeskrachtige kruidengeneeskunde voor uw honden.

Wie is Ray O’Mahony

Ray O’Mahony is een Ierse dierenarts/chirurg met specialisatie kruidengeneeskunde voor dieren. Hij is een prominent figuur binnen de wereld van de kruidengeneeskunde en tevens voorzitter van de Britse vereniging van kruiden dierengeneeskunde.

Phytoforce Kruiden Tonics

Wat is een effectieve kruidenformule?

Het belangrijkste deel van elke kruidenformule, en het mag dan evident klinken, zijn de kruiden. De identiteit en de kwaliteit van de oorspronkelijke ingrediënten zijn het allerbelangrijkste. Maar zelfs hoogwaardige kruiden zullen veel van hun kracht verliezen als de verwerking of extractie ondermaats is. De meeste kruidenproducten op de markt voor dieren en mensen, bestaan uit gedroogde of verrijkte ingrediënten met geen enkele traceerbaarheid in de supply chain. Gedroogde kruiden en met name kruiden in poedervorm verslechteren snel tenzij de opslagcondities perfect zijn. Er is geen enkele regelgeving inzake deze supplementen en alleen de duurste kruiden zijn ooit gevalideerd voor verdere verwerking na import. Dit leidt tot gebruik van slechte kwaliteit bij groothandel en tot foutief bewaard kruiden met weinig intrinsieke eigenschappen.

ISO 9001

Dat is de reden waarom we Phytoforce alleen kruiden gebruikt uit het Verenigd Koninkrijk die onmiddellijk worden verwerkt na de oogst. Phytoforce vat de vitale energie van elk kruid op zijn hoogtepunt, integreert deze in de tonics voor maximale gezondheidsvoordelen voor uw hond. De kruiden worden geteeld en verwerkt op een boerderij die voldoet aan de strenge ISO 9001 normen en zijn van de hoogste kwaliteit (op het niveau van menselijke medische kwaliteit), en worden volledig verwerkt tot afgewerkt product in het Verenigd Koninkrijk.

De kruiden formule

Het tweede belangrijkste ingrediënt in een effectieve kruidenformule is… de formule. Enkelvoudige kruiden zijn geweldig en veel complexer dan om het even welke medicatie beschikbaar. Met die complexiteit komt een scala van eigenschappen waarvan farmaceutische bedrijven alleen maar kunnen dromen. Door het combineren van kruiden kunnen bepaalde eigenschappen worden verbeterd of afgezwakt, afhankelijk van de noden van je hond of de aard van de kwaal, en wordt een veelzijdig product gecreëerd met een scala aan effecten op een diversiteit van lichaamssystemen.Kruiden kunnen worden gecombineerd en hebben als dusdanig interactie  op een aantal belangrijke vlakken.

Synergetisch effect

Te eerste kunnen combinaties van kruiden met soortgelijke eigenschappen een synergetisch effect hebben. Dit betekent dat het gecombineerde effect van twee of meer kruiden groter is dan de som van hun individuele eigenschappen is.  Dit laat Phytoforce toe om de reikwijdte van een formule te verruimen en vermindert de waarschijnlijkheid dat een formule steeds minder effectief wordt na langdurig gebruik.

Kruisbestuiving

Ten tweede, kan een kruid de eigenschappen van een ander kruid versterken ten gevolge van volledig verschillende eigen kenmerken. We kunnen een kruid met spijsverterende eigenschappen toevoegen aan een formule met andere kruiden die op zich moeilijk verteren. Dit leidt tot een betere spijsvertering en absorptie van de rest van de formule en daarom tot een beter resultaat. Een heuse kruisbestuiving dus!

Ongewenste effecten

Ten derde, willen we misschien niet álle effecten van een kruid in een formule, en kunnen we bepaalde kruiden aanwenden om ongewenste effecten van een ander kruid te neutraliseren. Hydrastis canadensis is een krachtig slijmvlies tonicum, maar vanwege zijn zeer verfrissende aard niet geschikt voor sommige dieren. Als we er een beetje kaneel aan toevoegen, is de combinatie ‘warmer’ en meer algemeen aanvaard, maar nog steeds met de gunstige effecten op de slijmvliezen van Hydrastis. De ‘slijmvliezen’ zijn de vochtige ‘voeringen’ van de ademhaling-, spijsvertering- en urinewegen.

Phytoforce, geneeskrachtige kruidentonics voor honden

Tot slot

Vanwege de complexe aard van veel van de chronische ziektebeelden die zich voordoen bij onze honden, moeten we handelen op vele verschillende lichaamssystemen tegelijk voor maximaal en blijvend effect. Alleen een goed opgebouwde kruidenformule laat om dit op een veilige en effectieve manier te doen! Dierlijke formules zijn vaak afgeleid van menselijke formules, maar erkennen de fundamentele verschillen in de ziektepathologie van onze huisdieren niet.

Tot slot: Phytoforce Kruiden Tonics zijn in de afgelopen zeven jaar geperfectioneerd, toegepast op duizenden klinische gevallen, en dit onder veterinair toezicht. Ze combineren een diepgaande kennis van kruiden, werken met de nieuwste veterinaire inzichten van ziekten en vertegenwoordigen de veiligste en meest effectieve manier van integratie van kruidengeneeskunde in de dagelijkse verzorging uw hond.

Bron:Phytoforce
Vertaling: (c) Versati, Katrien Asselbergh

Klik HIER voor ons aanbod Phytoforce artikelen voor honden!