Geplaatst op

Op vakantie met je hond

Samen op vakantie met je hond

Vertrek je binnenkort op vakantie met je hond ? Hier vind je een lijstje van benodigdheden die handig van pas komen.

Op vakantie met je hond: Algemeen

Zorg ervoor dat:

  • de standaardvaccinaties in orde zijn & het vaccinatieboekje correct is ingevuld

Voor sommige regio’s zijn er bijkomende beschermingsmaatregelen nodig, vraag hierover raad bij je dierenarts.

Onderweg

Net als wij kunnen onze honden reisziek zijn. Een goede remedie hiervoor is PUUR Reis/Tour. Is het de eerste keer dat de hond mee gaat en weet je nog niet zeker of hij reisziek is? In dit geval biedt PUUR Tour ook rust, stabiliteit en voorkomt eventuele misselijkheid.

Voeding

Als je gewoon bent je hond diepvriesvoeding te geven, dan kan je tijdens de vakantie tijdelijk overstappen op verse gestoomde voeding. De Rodi Classic worst of de Rodi Exclusive Treat, Train en Travel worst zijn uitstekende & gezonde alternatieven, die je makkelijk kan doseren en overal kan meenemen.
Een andere mogelijkheid zijn de vlootjes van Renske. Renske biedt premium vers vlees of verse vis maaltijden en bevat de allerbeste natuurlijke ingrediënten. De maaltijden zijn handig verpakt en zijn verkrijgbaar in diverse variëteiten.
Als laatste alternatief kan je kiezen voor de blikvoeding van Dog Lovers Gold. De variant met kip, lam en zalm is een complete voeding, 100% natuurlijk en is glutenvrij. Je probeert de voeding best enkele weken op voorhand al eens uit, dit kan mogelijke maag-darm klachten op vakantie voorkomen.

Is je hond gewoon om brokken te eten, dan kan het handig zijn om voor de vakantieperiode een kleinere verpakking van je voeding aan te kopen. Ok, dat is wat duurder, maar het bespaart je wel een hoop schep- en weegwerk.  😉

Banner 2

Water

Wanneer je op vakantie gaat met je hond is het belangrijk op regelmatige tijdstippen te stoppen zodat je je trouwe vriend even kan uitlaten en wat kan laten drinken. Een zeer handige drinkbak voor onderweg is de Quencher van Ruffwear. Deze opvouwbare drinkbak is gemaakt van waterdichte stof, waardoor hij licht en compact is om mee te nemen in de auto of op wandeling in de rugzak. Hij is gemaakt van duurzaam polyester en is machinewasbaar.

Verkoeling

Trek je op vakantie met je hond naar het warme Zuiden? Dan is het verstandig om voor extra verkoeling te zorgen voor je hond. Honden hebben bijna geen zweetklieren. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur enkel op pijl houden door te hijgen of door transpiratie langs de kussentjes op hun poten. Maar op die manier verliezen honden slechts een kleine fractie van hun overtollige lichaamswarmte. De producten van Aqua Coolkeeper bieden uw hond de extra verlichting die hij nodig heeft.
Wanneer u de Aqua Coolkeeper Cooling produkten in het water legt, wordt het speciaal ontwikkelde HydroQuartz™ in het product geactiveerd tot een actief verkoelende gel. Deze verkoelende HydroQuartz™-gel absorbeert de lichaamswarmte van uw hond en stoot deze af door verdamping. Zo is directe en continue verkoeling mogelijk. Je hebt dus geen vriezer of koelkast nodig, enkel water en uw Aqua Coolkeeper blijft wel tot 5 dagen koel!

Als alternatief kan je ook kiezen voor een hondenzwembadje! Ideaal als verfrissing en heerlijk speelplezier tegelijkertijd! Het hondenzwembad Doggy Dip is gemaakt van sterk materiaal en is  bestand tegen het krassen van de nagels van uw hond. Het zwembad is compact om mee te nemen, is makkelijk in gebruik en heeft een stop waardoor het water kan wegstromen.

Hondenschoentjes

Trek je naar de bergen of naar warmere oorden voor een wandelvakantie? Dan is het zeker aan te raden hondenschoentjes mee te nemen! Vaak raken de kussentjes van de hond geschonden door de ruwe ondergrond of veel te warme asfalt, waardoor lange wandelingen soms pijnlijk kunnen worden. Met de ergonomische hondenschoentjes van Ruffwear voorkom je een heleboel ellende en kan je urenlang zonder zorgen op trektocht gaan met je trouwe vriend!

Snacks

Het is vakantie, ook voor je hond, dus waarom hem niet eens extra in de watten leggen met zijn favoriete snacks, een lekkere kauwkluif of een hertengewei? Momenteel zijn er diverse snacks in promotie, zeker de moeite dus om eens een kijkje te nemen!

Speeltjes

Ben je met je hond op vakantie, heb je vaak wat meer tijd om met je trouwe vriend bezig te zijn. Met je hond spelen is niet alleen heerlijk om te doen, maar bevordert ook het goed gedrag en versterkt de band met je hond. Groovy Dogs biedt tal van leuke speeltjes die je toelaten om interactief met je hond bezig te zijn.

Groovy Dogs wenst jullie alvast een heerlijke vakantie samen!