Lüti, lederen halsbanden en lijnen

Luti

Over Lüti, lederen halsbanden en lijnen

Lüti, lederen halsbanden en lijnen voor uw hond. Ecologisch, met de hand vervaardigd. Zwitserse topkwaliteit in België! Optimaal draagcomfort voor honden! U betaalt GEEN verzendkosten voor artikelen uit deze collectie!

Klik HIER voor ons aanbod Luti artikelen voor honden!

Lüti, een familiebedrijf in hartje Zwitserland

Lüti, lederen halsbanden en lijnen: Authenticiteit, eerlijkheid en vertrouwen zijn waarden die belangrijk zijn in familiaal verband, zo ook voor Lüti. De wereld zou beter af zijn, mocht iedereen zo trouw en toegewijd zijn als een hond, met het onafhankelijke karakter van een kat. Het zijn de tijdloze waarden van de natuur waarop het bedrijf zich oriënteert. Elke dag neemt de familie de verantwoordelijkheid over alle domeinen van het bedrijf. Dat is waarom het zo belangrijk is dat elk van de producten in overeenstemming is met de waarden die de familie hanteert – en dat het belangrijkste altijd centraal staat: onze vrienden, de viervoeters!

De geschiedenis: diep geworteld in de eeuwenoude Zwitserse traditie!

Voor hun St. Bernards en Berner Sennen honden, ontwikkelden de Zwitserse bergbewoners door de eeuwen heen geschikte lederwaren. Prachtige en ambachtelijke creaties op basis van een fijn gevoel voor schoonheid in alle eenvoud. Helaas werd het lokale ambachtelijke handwerk in de afgelopen decennia voor het grootste deel weggerationaliseerd. De productie werd uitbesteed aan lageloonlanden. Vandaag vinden we maar al te vaak producten in Zwitserse winkels met een typisch Zwitserse look, maar met een Made-in-China label er op gekleefd. Vaak zijn dit artikelen van inferieure kwaliteit. Zoals toen ze bij de familie voor het oudere Retriever teefje Tiffany op zoek gingen naar een echte Zwitserse lederen halsband in een zachte kwaliteit. Uiteindelijk, zo bleek was dit de impuls voor het starten met het merk Lüti. Sindsdien is er veel tijd verstreken. Tiffany kan helaas niet langer Lüti halsbanden dragen, nochtans heeft ze er nog veel plezier aan gehad. Tiffany ‘s karakter was echt en uniek. Ze was origineel. Precies zoals Lüti.

De collectie: rijk en pittoresk, zoals de fauna en flora van de Alpen

Een relatie met een geliefde viervoetige vriend is niet oppervlakkig, het is geen bevlieging. Een dergelijke relatie is uniek, diep en vervuld met gevoelens. Samen wordt een aanzienlijk stuk levensweg bewandeld. Helaas is de tijd tezamen meestal veel te kort. Maar het is des te belangrijker om te genieten van elk moment en je metgezel, je hond, te verwennen met een speciale outfit.

Een uniek stuk bijvoorbeeld, liefdevol met de hand vervaardigd, uit kwalitatief hoogwaardige materialen gemaakt. In onze hectische tijd hebben goedkope massa geproduceerde goederen hun bestaansredenen. Maar niet als cadeau voor een goedaardige, trouwe metgezel.

Bio leder: een innovatie die je voelt!

De keuze van materialen wordt bij Lüti gekenmerkt door respect voor natuur en dier. Daarom wordt gekozen voor leder van binnenlands vee, dat in uitmuntende omstandigheden wordt gehouden. Elk stuk leder is zuiver plantaardig gelooid zonder chroom en andere zware metalen. Het mag zich daarom leder van organische oorsprong noemen. Bovendien wordt het dusdanig veredeld dat het zacht en soepel blijft, zelfs als het regelmatig nat en soms vuil wordt. Om het meest levendige oppervlak te bekomen, wordt er deels “gereduceerd” (gekrompen). Een dure vorm van afwerking, maar wel een stap die een enorme winst in karakter met zich meebrengt. Metalen onderdelen zijn gemaakt van massief koper zonder nikkel additieven, dit helpt bij het voorkomen van allergische reacties. Deze componenten zijn bedekt met echt verouderd zilver. Vervolgens worden ze desgevallend aangevuld met duurzaam, ecologisch geproduceerd textiel en linnen strips, wat zorgt voor een natuurlijke uitstraling en een heerlijk comfortabele grip.

Échte luxe voor hond én baasje!

Lichtvoetige creativiteit, Down-to-Earth en solide processen, ook dát is Lüti

Hier wordt excellente ambachtelijke kennis gevraagd, want door de helderkleurige naden op het donkere leder, ziet u waarlijk elke steek. De verfijnde stijl tolereert geen fouten. Enkel datgene dat de doorgedreven kwaliteitscontrole doorstaat, mag het Lüti label dragen. De verwerking wordt gekenmerkt door de typisch Zwitserse troeven zoals nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en een gevoel voor de praktische kant van de zaak. Wat geldt voor de Zwitserse horloge-industrie en de fabrikanten van high-tech apparatuur uit de Alpen, is ook voor Lüti van toepassing: ‘Swiss made’, een zegel van vertrouwen.

Bron: Luti
Vertaling: (c) Versati, Katrien Asselbergh

Klik HIER voor ons aanbod Luti artikelen voor honden!