Het juiste speelgoed voor je hond kiezen, hoe doe je dat?

Het juiste speelgoed voor je hond kiezen, hoe doe je dat?

Wel, het juiste speelgoed voor je hond kiezen, dat doe je door 3 belangrijke factoren mee in rekening te nemen:

De werking van een hondenkaak – Hard-core kauwen gebeurt aan de achterkant van de kaak van je hond. Een op de juiste manier gedimensioneerde, ronde, holle bal is minder gevoelig voor vernieling omdat honden het speeltje niet naar de achterkant van hun kaak toe kunnen bewegen. Bovendien zal de holle structuur, in combinatie met plooibaarheid, zorgen voor een stuk speelgoed dat ‘mee geeft’. Is je hond een agressieve kauwer, kijk dan uit naar een perfect rond stuk speelgoed, bestaande uit één kleur, zonder naden.

Het formaat – zorg ervoor dat u voor uw hond speelgoed koopt in een geschikt formaat, niet te klein, maar ook niet te groot. Het zorgt ervoor dat je speelgoed langer meegaat en het bezorgt je viervoeter een meer aangename ervaring. Selecteren van de juiste grootte minimaliseert de risico’s en gevaren van verstikking.

Ken je pup/hond – Check bij elk stuk speelgoed de duurzaamheidsclassificatie of -schaal. Weet hoe uw hond kauwt en hoe agressief hij/zij hierbij is. Bekijk vooraf of je hond ervan geniet dingen op te pikken met zijn voorste tanden of dat je hond eerder probeert het speeltje zo snel mogelijk tussen zijn/haar kaken te krijgen.

 

Het juiste speelgoed voor je hond kiezen,

Advies nodig? Contacteer ons of kom langs in onze Winkel te Laarne!