Geplaatst op Geef een reactie

Farm Food natuurlijk hondenvoer van puppy tot senior!

Farm Food kopen, natuurlijke hondenvoeding

Farm Food hondenvoeding is een 100% natuurlijke, lichtverteerbare en energierijke hondenbrok, zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Farm Food hondenvoer wordt uitsluitend gemaakt van vleesmeel en vet uit rundvlees en voldoet aan de dezelfde hoogwaardige kwaliteitseisen die ook gelden voor menselijke consumptie. Farm Food gelooft in één soort voer voor alle soorten honden en is dan ook geschikt iedere hond; van pup tot senior, van groot ras tot klein en van werkend tot rustend. Groovy Dogs adviseert je graag over het aangewezen voedingstraject van puppy tot senior.

 

Een puppy in huis!

Bij de komst van een kersverse puppy kan het wellicht voor jou niet snel genoeg gaan. Je hebt zijn intrede zo goed mogelijk voorbereid en tal van leuke spulletjes voorzien. Maar voor je puppy is die overgang best wel stresserend. De eerste dagen krijgt hij heel wat nieuws te verwerken: voor het eerst verlaat hij het vertrouwde nest en komt hij zodra terecht in een volledig nieuwe omgeving, een omgeving met bijbehorende vreemde geuren en geluiden.  Hij zal kennis maken met zijn nieuwe roedel. Stress dus, en dit kan van grote invloed zijn op zijn spijsvertering. Het is dan ook aan te raden de puppy de eerste dagen voorzichtig te voeden.

Farm Food Fresh Pens en hart Compleet is een uitstekende voeding om mee te starten. Met deze voeding wordt de darmflora van je puppy verder opgebouwd. Bovendien vinden puppy’s deze voeding ook ontzettend lekker! Een tweetal weken later kan je overschakelen op Farm Food HE Mini, de kleinere variant van de Farm Food HE brokken, al is het aan te raden toch ook nog vers vlees te blijven geven à rato van 1 à 2 dagen/week voor het onderhoud van de darmflora. Zo kan je bijvoorbeeld op zondag een ‘verwendag’ met vers vlees inlassen, ook voor de volwassen hond.

Op de leeftijd van 4 maanden zal het melkgebit van je hond langzaam plaats maken voor het permanente gebit. Aan het einde van deze periode (op de leeftijd van +/- 6 maanden) kan je overstappen van Farm Food HE Mini naar Farm Food HE Classic of Farm Food HE Schotse Zalmolie.

 

Volwassen en/of werkende honden

Welke hoeveelheid voeding je je volwassen hond per dag moet geven, is sterk afhankelijk van de activiteit en conditie van je hond. Sommige honden hebben ook de neiging om wisselend te eten waarbij ze enkele dagen meer eten dan ze eigenlijk nodig hebben en de daarop volgende dagen minder. Op de zakken Farm Food HE staan richtlijnen voor het bepalen van de dagelijkse hoeveelheid voeding voor je hond, maar het is ook belangrijk om zelf met je ogen te voeren. Dit betekent dat als je naar je hond kijkt en ziet dat hij te dik wordt, je de hoeveelheid moet afbouwen, of  omgekeerd, al naargelang.

 

Senioren

Naarmate honden ouder worden, hebben ze in verhouding steeds minder voeding nodig, wat betekent dat ze minder energie verbruiken, wat zich dan o.a. uit in een verminderde behoefte aan eiwitten. Bij sommige ‘speciale voedingen voor senioren’ wordt het eiwitgehalte extra verlaagd, waardoor het gevaar bestaat dat er te weinig aminozuren ter beschikking zijn voor het behoud van een gezonde weerstand en immuniteit. Dit is de reden waarom Farm Food HE ook geschikt is voor senioren: het aminozuurpatroon van Farm Food HE is van dien aard dat ook de senior in topconditie blijft. Bij honden met gebitsproblemen zijn de Farm Food HE Mini brokken een goed alternatief. Speciale aandacht verdient ook de darmflora van de senior: hoe beter deze in stand wordt gehouden door middel van het geven van zogenaamde versvleesdagen, hoe hoger de weerstand blijft.

Groovy Dogs verdeelt zowel de Farm Food HE hondenbrokken als het Farm Food Fresh versvoer. U kan bij ons ook terecht voor Farm Food trainers en Farm Food Rawhide kauwkluiven. En bovenal staan we voor u klaar met persoonlijk advies!

Katrien.

PS: voor honden met glutenallergie is Farm Food HE Glutenvrij aangewezen.

Geef een antwoord